divendres, 26 de setembre de 2014

Els 10 imprescindibles: Hamburg

"Els 10 imprescindibles"són una col·lecció d'entrades amb els 10 Must de diferents ciutats. La primera entrada és sobre Hamburguna ciutat situada al nord d'Alemanya i és un dels ports comercials més rellevants d'Europa. És una ciutat principalment dedicada als negocis i les empreses però que en els darrers anys ha mirat també cap al turisme.

1. Fish Market und der Elbe
El  Fish Market és visita obligatòria d'un diumenge al matí (sí, matí vull dir les set). És el punt de trobada entre la festa de St. Pauli, que comença dissabte al vespre i acaba diumenge al matí, i els pescadors que arriben per l'Elbe i venen el peix. Antigament a l'interior del Fish Market hi havia les botigues on les dones dels pescadors venien el que havien pescat durant la nit. No obstant, actualment l'interior del mercat s'ha convertit en una sala de concerts amb llargues taules on beure cerevesa i menjar frankfurts entre les mirades dels turistes atónits i els que es resisteixen al mal de peus després de tota la nit ballant. 

2. Rathaus
Hamburg sempre ha estat un estat federat, per aquest motiu el Rathaus és també la seu del parlament i el senat. L'antic Rathaus va cremar-se en un incendi i l'any 1897 va inaugurar-se l'edifici que avui podem veure. Darrera aquesta imponent façana hi ha més de 650 cambres. Aquest edifici només pot visitar-se en grup, aquests tours són en alemany o anglès. 3. Die Alster 
Aquesta és potser una soritda una mica més alternativa. L'Alster és un llac situat al mig de la ciutat que comprèn dues parts separades per un pont. La part més petita de l'Alster (a la imatge de la dreta), és la part més turística, en un dels extrems coincideixen els carrers comercials de darrera el Rathaus amb molts restaurants amb unes vistes precioses i molt bé de preu. En canvi a l'altre costat del pont, hi ha l'Altser més tranquil, petites embarcacions de vela, gent fent esport (molta!), bancs on seure a llegir, petits bars i restaurants pràcticament sobre l'aigua... 
Personalment recomano un passeig per Shcöne Aussicht (Bella Vista), una zona molt agradable entre el llac i la zona amb les cases més luxoses de la ciutat de la que gaudireu molt.  4. St. Michaelis 
L'església de St. Michaelis no és coneguda pel seu reclam religiós sinò perquè és un dels pocs punts des del qual podem veure Hamburg des de dalt. Sempre que viatjo m'agrada veure la ciutat des de dalt i jugar a descobrir què veig. Ho he fet a Roma, París, Londres, Berlín, i perquè no, Hamburg! Per visitar-ho pots escollir la entrada únicament a la torre o l'entrada que inclou la torre i la visita a l'església i la cripta. Jo vaig pujar únicament a la torre, la pujada es fa en un ascensor molt modern, pel que quasi ni t'adones que has pujat pràcticament vuit pisos. 


5. Jungfernstieg 
És la zona comercial principal de Hamburg. Hi ha botigues de tot tipus i per totes les butxaques. Mercats amb productes artesanals, altes firmes de costura, grans superfícies, cadenes internacionals i locals, productes exportats i fets a Alemanya, rebaixes o temporada. El que busquis ho trobaràs. Pels amants de la moda i les compres és una zona en la que podem passar hores i hores. 

6. Kurnsthalle 
El museu de pintura de Hamburg original s'està reformant i, per tant, tant les exposicions noves com les de la col·lecció particular del museu es troben en un edifici nou. Jo vaig visitar la exposició Spot On, que forma part de la col·lecció del Hamburg Kurnsthalle, en la qual poden veure's obres de més de sis segles d'història de l'art. Entre els estils cal destacar la forta presència d'obres de l'Impressionisme Francès i dels Expressionistes alemanys dels grups Die Brücke i Der Blaue Reiter, així com Pop Art; sense oblidar tampoc alguns retaules medievals i obres d'Art Modern. Entre els noms dels artistes princpals hi ha sense dubte Caspar David Friedrich, Max Liebermann i Edvard Munch i en menor nombre d'obres exposades: Peter Paul Rubens, Claude Monet, Auguste Rodin, Ernst Ludwig Kirchner, Pablo Picasso, Emil Nolde o Andy Warhol.
També vaig visitar l'exposició Lichtwark revisited. Linchtwark va ser el primer director del Kurnsthalle de Hamburg i amb ell va néixer la iniciativa de convidar artistes perquè fessin les creacions in situ al museu.  
7. Elbphillarmonie
L'Elbphillarmonie és un edifici-sala de concerts que va començar a construir-se l'any 1966 al port de Hamburg. De moment es tracta d'una gran obra arquitectònica en obres tot i que cada diumenge ja s'ofereixen visites turístiques guiades. Es calcula que podria inaugurar-se la primavera de 2017 però el procés de construcció ja s'ha hagut d'allargar diverses vegades. 
Està situada en un lloc privilegiat amb un passeig molt tranquil en el que es pot passejar cap a la tarda i al voltant d'una de les zones més luxoses de Hamburg. 8. Speicherstadt
Parlar de l'Speicherstadt (literalment, ciutat de magatzems)  pot sonar desconegut, però estic segura que si us parlo dels magatzems vermells del costat de l'Elba i us ensenyo les fotos que acompanyen aquest post us resulta familiar.  Es tracta d'un barri de més de 1,5 quilòmetres de llarg i canals sobre el riu Elba. És una de les postals més típiques de Hamburg. Actualment hi ha magatzems de venda i també de creació de tapissos molt originals. També està ple de terrasses i llocs on prendre alguna cosa mentre passejes pel barri de les rajoles vermelles. 


9. Stadtpark 
L'Stadtpark o el parc de la ciutat és un dels punts verds més grans de Hamburg amb més de 150 hectàrees. Va construïr-se l'any 1914, per tant aquest any es celeben 100 anys de l'Stadtpark. És un punt de trobada amb la natura per la majoria d'habitants de Hamburg que sobretot a les tardes passejen i fan esport a la gespa del parc. També és en aquest parc on hi ha el Planetarium que ofereix espectacles pels més petits i també pels més grans, de manera que tots quedem meravellats pels misteris del cel. 
10. Du kannst mehr als du denkst in Hamburg
Aquest desè punt us el deixo a vosaltres. Perquè descobriu Hamburg. Crec que és una ciutat que a part dels tips turístics que podeu llegir a mil llocs us heu de perdre. No feu plans tancats per cada dia perquè us sorprendreu amb mil coses que no hagueu planejat. Endavant!!

1 comentari: