dijous, 14 de maig de 2015

Temps de Flors

És Temps de Flors a Girona!

Aquests dies en què els carrers de Girona es vesteixen de colors, flors i dolces olors, sempre han estat dies que m'han fet especial il·lusió. Durant anys i anys he passejat entre muntatges espectaculars de flors i colors. Aquest any però, ho he viscut d'una altra manera: pujant i baixant de la Universitat. 


Això té avantatges i inconvenients. Vaig poder gaudir dels primers muntatges dies abans de que s'obrís al públic, he vist com la meva facultat es posava guapa i he tingut el privilegi de passejar al matí quan els turistes no han arribat i al vespre quan ja han marxat. D'altra banda, també ha sigut més lenta la meva pujada perquè em perdia entre autobusos d'alemanys, francesos i jubilats, havia d'afanyar-me per trobar lloc a l'autobús, havia d'esquivar càmeres i pals de selfies...
Temps de Flors és una exposició de bellesa, primavera, creativitat, flors, olors i una explosió de colors, o és un negoci?
Sincera i malauradament, crec que avui ja és més un negoci que cap altra cosa. Bé, és cert, en un període de crisi, el turisme és, per qualsevol ciutat, una esperança de font d'ingressos però, a quin preu? Què pensen els veïns, que volen sortir a comprar i no poden entrar a casa seva perquè un grup està explicant davant de casa seva? Què pensa el que està buscant pàrking i és, encara més difícil que un dia qualsevol.
Pensem en els hotels i restaurants plens, en una bonica imatge de la ciutat, en els beneficis directes i indirectes, en els llocs de treball creats, en els colors, les olors, els gustos, l'art. Però no oblidem el soroll, la gent, la calor, les aglomeracions, el tràfic intens.
Tot i això, que bonic és passejar entre flors! 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada