dimarts, 1 de setembre de 2015

Una mirada curiosa a Berlín

Avui us porto un recull d'imatges alternatives de Berlín. Aquesta ciutat és una mostra de diversitat cultural, una dura història, gent diversa, menjars típics d'arreu del món, molts graffittis, art, turisme i moltíssimes coses per visitar. A més a més també té una cara divertida, de tant en tant, trobes elements que et treuen un somriure i..aquí estan!

 "Sorry, the most fancy burger in the world needs some sleep"
("Perdó, les hamburgueses més sofisticades del món necessiten dormir una mica")
Vaig trobar aquesta autocaravana prop de Kantstrasse a l'altura de Zoologischer Garten. Durant el dia aquí hi ha una hamburgueseria deliciosa on podem comprar tot tipus de menjar ràpid, tant propi de Berlin; durant la nit, dormen. 

"Jedes Buch 1€. Geld hier"
("Cada llibre val 1€, Diners aquí")
Una de les botigues més boniques que he vist mai tanca perquè el propietari es jubila. Es tracta d'una botiga que restaura cadires antigues però també funciona com a antiquari i tenen tot tipus d'objectes. Durant la nit, deixen uns quants llibres a la finestra amb una bossa on la gent deixa els diners. I sí, realment la gent deixa els diners!!

"Grünglas. Weissglas. Braunglas."
("Vidre verd. Vidre blanc. Vidre marró")
Quan diem que els alemanys donen molta importància a l'ordre, les normes estúpides i el reciclatge ho creiem. No obstant, no és fins que veiem que tenen 4 contenidors pel vidre quan diem que realment estan obsessionats. 

"Leckere Sachen hier. In der Woche von 10.00 - 19.00 Uhr
Zahnarzt gegenüber. 7 Tage in der Woche von 7.30 - 21.00 Uhr"
("Coses bones aquí. Durant la setmana de 10:00 a 19:00 hores. 
Dentista aquí davant. Set dies a la setmana de 7:30 a 21:00 hores.")
Sortir de l'estació de S-Bahn de Pankow i trobar-te un quiosc-imbiss en què venen tot tipus de menjar ràpid amb aquest missatge et treu un somriure. 

"Ich bin ein neuer Berliner Stadtbaum"
("Sóc un nou arbre de la ciutat de Berlin")
Berlín és una de les ciutats més verdes que he vist mai. Els alemanys estan molt orgullosos dels seus parcs i jardins i, de fet, la majoria de treballadors hi passegen després de la seva jornada laboral. A més, existeix una llei que dicta que cada persona que talli un arbre (independentment de quin sigui el motiu) haurà de fer-se responsable del cost de plantar un nou arbre, en cas que l'arbre tallat sigui molt gros, s'haurà de fer responsable del cost de tres arbres. 

"Stop here, appreciate life for a minute and smile"
("Atura't aquí, aprecia la vida un moment i somriu")
Just després de la East Side Gallery, al costat d'Oberbaumbrücke (el pont que separava l'Est de l'Oest durant el mur) trobem aquest curiós missatge. Segons van explicar-me està situat aquí perquè era un lloc en què molta gent se suicidava i aquesta era un manera de fer-los reflexionar un moment sobre la seva decisió. 

I vosaltres, heu trobat alguna anècdota o imatge curiosa últimament? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada