dijous, 15 de setembre de 2016

La mia nuova città


No és Ràvena, sinó Ravenna. 
Una ciutat situada a uns sis quilòmetres del mar, els lidi ravennati: unes platges obertes, immenses, banyades pel mar Adriàtic. Platges ordenades: hi ha una part amb gandules disposades en files que pertanyen als diferents bars, i zones en què pots col·locar-hi la teva tovallola i el teu para-sol lliurement. Cada zona està perfectament delimitada.
Ravenna és una ciutat que va assolir la seva màxima esplendor durant l'època bizantina i paleocristiana. Avui, passejant pels seus carrers, podem observar alguns dels monuments més espectaculars que van portar-se a terme durant aquest període. 
Passejant també pel centre històric trobem la tomba de Dante Alghieri construïda per Camillo Morigia l'any 1780. Des de l'Agost fins a mitjans de Novembre, a Ravenna es porta a terme la celebrazioni della città in onore del Sommo Poeta en què s'organitzen diferents actes entorn l'autor de la Divina Comèdia
Ravenna és una ciutat universitària ja que té un dels campus de la Università di Bologna, la universitat més antiga del món occidental, fundada a principis del segle XI. En aquesta institució van estudiar-hi, entre altres, Petrarca, L.B.Alberti, P. della Mirandola i Erasme de Rotterdam. 
El vehicle més utilitzat és, sense cap dubte, la bicicleta. Hi ha més llocs on aparcar la bicicleta que el cotxe. I conduir-la no és una tasca fàcil, requereix tota la teva atenció, sobretot si no hi estàs acostumat.
La gent parla un dialecte d'italià una mica estrany, sona més tancat que l'idioma estàndard. 
La piadina és un dels plats més típics de la zona d'Emilia-Romagna. Es tracta d'un pa elaborat amb farina italiana. Té l'aspecte d'una crêpe però té la textura del pa. Pot servir-se de diferents maneres tot i que la més quotidiana és farcida amb rúcola i formatge, embotits, o fins i tot xocolata! És realment deliciosa. Queda pendent aprendre a fer-ne.
Durant l'any se celebren a Ravenna diferents festes de colors en què pots vestir-te amb quelcom del color corresponent. Es tracta d'una notte bianca en què s'organitzen concerts i activitats a les principals places i monuments de la ciutat. El concert principal sol tenir lloc a Piazza di Popolo. 
Ravenna és una ciutat que organitza diferents mercats al centre històric. El primer cap de setmana de mes té lloc un mercat fatto ad arte (fet amb enginy). El tercer cap de setmana de cada més té lloc el mercat d'antiguitats. A més, hi ha tres mercats setmanals a diferents punts de la ciutat cada dimecres, divendres i dissabte. 

Ravenna és una ciutat que no entra dins el circuit turístic dels paquets de les agències de viatges i, per aquest motiu, és un gran paradís pels amants de l'art i la cultura. Un lloc on retrobar-te de tu a tu, en amb algunes de les obres d'art més espectaculars de l'època paleocristiana i bizantina, moltes vegades en visites quasi solitàries. És una ciutat que va robar-me el cor, em vaig prometre que tornaria i aquí estic. Durant els propers mesos aniré compartint les meves experiències i sortides Erasmus des d'aquesta ciutat. 
M'acompanyeu? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada