dijous, 27 d’octubre de 2016

Freda i humida

A vegades Ravenna es desperta freda i humida.

Un dia gris, fosc, de vent. D'hivern. El fred a Ravenna és humit, d'aquell que es posa dins el cos i et cala els óssos. Sortir en bicicleta és cada dia una tasca més difícil. Les mans es congelen a qualsevol hora del dia, el vent fa que se t'embullin els cabells i se t’erici la pell. Tenir els peus freds i el nas vermell ja forma part de la rutina. Les llums del centre s'obren a mitja tarda quan la gent passa sobre les llambordes molles per anar cap a casa. 
Els monuments resten inalterables al pas dels anys -dels segles-. Fred, pluja o neu. Meravellosa idea la de construir quelcom que duri per sempre.
Els jardins i parcs públics de Ravenna estan coberts de boira gran part del dia. El terra ple de fulles ens recorda que estem als darrers sospirs de la tardor. Encara no hem acabat el mes d'Octubre i, entre carabasses de Halloween, Ravenna ja es prepara per l'arribada del Nadal.
Són els dies d'abrigar-se amb jerseis gruixuts, de dormir sota el nòrdic tou, de posar-se mitjons de llana, de bufandes immenses que no deixin entrar el vent. Són dies per començar-los amb un te bullint. Dies per crear un espai suficientment càlid i acollidor per oblidar la tristesa de les platges abandonades i fredes. 
A vegades penso que el fred no està fet pel mes d'Octubre. I voldria transportar-me on encara porten camisetes d'estiu. 
Però està tan bonica Ravenna, freda i humida, que no puc deixar perdre ni un moment.

Caminem sota la pluja, respirem aire pur
- ja arribarà la primavera-,

però mentre: que bonica és la vida! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada