dilluns, 10 d’octubre de 2016

Notte d'Oro: art i música

No crec en massa coses. No obstant això, crec fermament en la capacitat de l'art i la música per emocionar. Dissabte Ravenna celebrava la Notte d'Oro, una nit blanca en què la majoria de bars, restaurants i locals ofereixen petits concerts o música a les terrasses; els monuments històrics i artístics obren fins a mitjanit i organitzen activitats especials; i hi ha grans concerts a les principals places de la ciutat. El concert a la Basilica de San Vitale era un dels que més va cridar-me l'atenció al veure el programa. San Vitale és un dels llocs més bonics que he visitat mai, des de que vaig entrar-hi per primera vegada no deixa de sorprendre'm. Entrar-hi significa entrar en un espai de silenci, reflexió i meravella. Un espai on els mosaics bizantins brillen amb llum pròpia. A les sis de la tarda-vespre, començava un concerto vocale di musica sacra amb la veu solista d'Alessandra Mauro i sota la direcció de l'organista Mº Antonio Amoroso. Durant una hora i mitja van sonar Vincenzo Bellini, J.S.Bach, Franz Schubert i W.A.Mozart, entre molts altres. Algunes de les obres més famoses de la música clàssica van ressonar dins San Vitale. L'orgue i el cor estaven situats a la galeria del primer nivell i el públic a la nau principal. Així, amb pell de gallina durant la majoria d'obres i amb les emocions a flor de pell, vaig escoltar com sona San Vitale. La bellesa d'una de les obres més poderoses del regnat bizantí de Justinià i Teodora guanya força quan la música dóna paraules a obres creades durant l'Edat Mitjana.
Una mescla de nostàlgia, d'enyorança i de felicitat -molta-: sentiments que l'art i la música són capaços de aflorar emocionant als espectadors.


El concert central de la nit estava programar a les deu de la nit a Piazza del Poppolo, on Nada & A Tots Orchestra van omplir la plaça de gom a gom sense deixar espai a la fred i l'amenaça de pluja que ens va tenir pendent del cel tota la nit. La festa va continuar a Piazza degli Ariani on la organització universitària Kartoffel Organitzation va muntar un DJ set fins ben entrada la marinada.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada