dijous, 10 de novembre de 2016

Il Giro: Cinque Terre

Di fronte al mare la felicità è un’idea semplice
(J.C. Izzo)

Ja fa més d'un mes que vaig sentir l'olor d'aigua salada i la brisa marina de l'Adriàtic i tenia moltes ganes de tornar al Mediterrani, el meu Mediterrani.
Arribar a Cinque Terre volia dir retrobar-me amb el mar.

Cinque Terre són això, cinc pobles: Monterrosso di Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Fàcilment accessibles a partir de La Spezia. Un camí de ronda, una carretera i una via de tren per comunicar-los entre ells.
Túnels entre les muntanyes, escalons entre les cases, patis interiors, terrasses al mar, restaurants, bars i turistes.
Cinque Terre és això: essència mediterrània.
És bullici turístic a l'estiu i pau a l'hivern.
A Cinque Terre tot és molt italià. Tens la sensació d'estar contínuament dins el rodatge d'una pel·lícula italiana.
Cinque Terre té gust de pasta, pizza i bon vi. Sona un acordió a la plaça de Vernazza, un concert un diumenge a la nit en un bar de Manarola, les tasses de l'esmorzar amb vistes al mar a Riomaggiore. Sonen les onades que es trenquen a les roques.
Cinque Terre és una caminada de més de dues hores entre Monterrosso di Mare i Vernazza, que ens semblava prop però no ho era tant. Entre queixes tenim davant la llum mediterrània, les vinyes, els penya-segats, camins meravellosos dins el bosc i al costat del mar que ho arreglen tot. A l'arribada ens espera el millor regal: el capvespre.
Veure el capvespre des de Cinque Terre és una sensació màgica. Els darrers rajos de sol il·luminen les cases de colors a Vernazza. Els vaixells semblen posats sobre una tela blava -ara taronja- per gaudir de l'espectacle visual i lumínic que està a punt de començar.
El capvespre és una pausa. Respira profundament. La brisa s'atura, les onades desapareixen. Però el sol s'escapa i deixa lloc a la foscor. Amb ella, torna la brisa, ara ja vent, ara molt fred. Al matí posàvem els peus a l'aigua, ara portem abric. Són les cinc de la tarda i pocs minuts, però ja és de nit. Un dia que s'acaba, un dia més. Sort que demà en comença un altre, que omplirem amb noves aventures de regust italià.Cinque Terre, un territorio in cui mare e terre si fondono a formare un’area meravigliosa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada