dijous, 17 de novembre de 2016

Il Giro: San Marino

San Marino és un país petit però ple de curiositats.


És la primera república que va fundar-se al món. És una ciutat-estat de l'Edat Mitjana que encara perdura avui. Juntament amb Ciutat del Vaticà són els dos únics països europeus que estan rodejats completament per un sol país: Itàlia.
San Marino no forma part de la Unió Europea, però sí de la zona €uro. Té una bandera pròpia, els cotxes tenen una matricula pròpia però parlen italià.
El turisme és una de les principals fonts d'ingrés del país i la majoria de turisme que rep és italià.
En l'àmbit esportiu hi ha dues curiositats destacables. La seva selecció de futbol ha jugat contra les principals seleccions europees. A San Marino s'hi celebra un gran premi de motociclisme però no es corre en terres santmarineses sinó italianes.
Està situat a uns 25 quilòmetres de Rímini i separa la regió d'Emilia Romagna de la de Marche. 
San Marino és un país petit però té unes vistes excepcionals. Des de San Marino veiem els Appennini -ja nevats a mitjans de novembre- i també la costa adriàtica. Al ser un lloc elevat hi fa molt vent i tenint a prop la neu també hi fa molt fred. Això serveix d'excusa per degustar una xocolata calenta entre converses i confidències amb vistes a Rímini i l'Adriàtic.
La muntanya més alta és el Monte Titan, uns 755 metres per sobre el nivell del mar. Sobre la muntanya hi ha la ciutat de San Marino amb un casc antic meravellós. 
San Marino és un país petit però té una fortalesa medieval -avui reconstruïda- de la que podem recórrer part de la muralla i tres torres de vigilància: Guaita -la més antiga, construïda al segle XI-, Cesta -construïda al segle XIII i situada a la part més alta de la muntanya-, i Montale, construïda al segle XIV, és la més petita i no pot visitar-se perquè és propietat privada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada